Z Pokolenia Na Pokolenie

od 1990 roku

FRANCUSKIE Z OWOCEM

   Skladniki:

Mąka pszenna, woda, margaryna[tluszcz roślinny (palmowy), woda, olej roślinny(rzepakowy) emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tluszczowych (E 471) regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E 330) aromat, barwnik: karoten (E 160a)] sól, woda, krem extra[skrobia modyfikowana (E414), slodka serwatka w proszku (z mleka), tluszcz roślinny, palmowy, pelne mleko w proszku, suszony syrop glukozowy w pelni utwardzony tluszcz roślinny: kokosowy, bialka mleka, aromat, emulgator mono i diglicerydy kwasów tluszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), barwniki: ryboflawina (E401)]pasta morelowa[cukier, woda, syrop glukozowy, substancje żelujące E 440, regulator kwasowości E 330, skoncentrowane puree owocowe: (morela) aromat, ekstrakt szafranu, ekstrakt czarnego bzu] presta truskawkowa[woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia modyfikowana, stabilizatory E460 E466, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytrynian tripotasowy, substancje konserwujące (sorbinian potasu) sól, aromat, barwniki E 120 E 150d E 101, E 160a] pomarańcze.

Może zawierać pozostałe zboża, orzechy, soja, sezam, śladowe ilości jaj i mleka / laktozy.

WAGA: 90 GR

cena: 1,78 PLN

Producent:b.d.
Kod:

Podobne do ciasta francuskiego - ciasto, choć wyrabiane z oliwą, znane było już w starożytnej Grecji i Rzymie. Także na Bliskim Wschodzie istnieją podobne wyroby cukierniczne (np. bakława). Niewykluczone, że we Francji ciasto francuskie znane było już w średniowieczu, choć pierwszy dokładny przepis na pâte feuilletée pojawił się w książce kucharskiej wydanej ok. 1650 roku.

Wirtualny spacer

Zobacz wirtualny spacer po naszej piekarnii i cukiernii w Tychach

Zobacz

43-100 Tychy

ul. Piłsudskiego 14

e-mail: biuro@uprzewoznika.pl

Formularz kontaktowy

Prosimy wypełnić poniższy formularz kontaktowy celem założenie zapytania ofertowego, bądź otrzymania potrzebnych informacji.