Z Pokolenia Na Pokolenie

od 1990 roku

FRANCUSKIE Z MAKIEM

Skladniki:

Mąka pszenna, woda, margaryna[tluszcz roślinny (palmowy), woda, olej roślinny(rzepakowy) emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tluszczowych (E 471) regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E 330) aromat, barwnik: karoten (E 160a)] sól, woda, masa jajowa[jaja 99,9%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy]olej, cukier krysztal, mak niebieski, aromat[substancje aromatyczne, olej roślinny, alkohol benzylowy <0,1%] aromat smietankowy [substancje aromatyczne, glikol propylenowy 88,4%].

Może zawierać pozostałe zboża, orzechy, soja, sezam, śladowe ilości jaj i mleka / laktozy.

WAGA: 90 GR

cena: 1,78 PLN

Producent:b.d.
Kod:

W Polsce ciasto francuskie znane jest co najmniej od XVIII wieku, wspomina o nim Jędrzej Kitowicz w Opisie obyczajów za panowania Augusta III. Na Kaszubach kultywowana jest legenda, zgodnie z którą miejscowe ciasto, zwane listkowym, zostało upowszechnione w skali światowej przez Francuzów wizytujących Gdańsk pod wodzą Napoleona Bonaparte w roku 1807.

Wirtualny spacer

Zobacz wirtualny spacer po naszej piekarnii i cukiernii w Tychach

Zobacz

43-100 Tychy

ul. Piłsudskiego 14

e-mail: biuro@uprzewoznika.pl

Formularz kontaktowy

Prosimy wypełnić poniższy formularz kontaktowy celem założenie zapytania ofertowego, bądź otrzymania potrzebnych informacji.