Z Pokolenia Na Pokolenie

od 1990 roku

BUŁKA PARYSKA

cena: 4,24 PLN

Producent:b.d.
Kod:

Czy wiesz, że?  Bułka paryska w Krakowskiem nazywana jest „weką”, w Łodzi – „angielką”, na Górnym Śląsku – „francuzem”, na Podkarpaciu „biną”, w Poznaniu i Jeleniej Górze – „kawiorkiem”, „kawiorką” lub „kawiarką”, w innych regionach Polski „batonem” (Białystok) bądź „bułką wyborową”, a w centralnej Polsce (okolice Radomia) „gryzką”, w okolicach Łodzi i Częstochowy „lingą”. Spotyka się też nazwy „bułka kielecka” i „bułka wrocławska”.

Wirtualny spacer

Zobacz wirtualny spacer po naszej piekarnii i cukiernii w Tychach

Zobacz

43-100 Tychy

ul. Piłsudskiego 14

e-mail: biuro@uprzewoznika.pl

Formularz kontaktowy

Prosimy wypełnić poniższy formularz kontaktowy celem założenie zapytania ofertowego, bądź otrzymania potrzebnych informacji.